Keresés

Kategóriák

Tervezés, szervíz, konyhatechnológiai blog

Szervíz bejelentés:

 

A szervíz központja Szegeden van, de szolgáltatásainkat az egész ország területén vállaljuk!

Telefon: +3630/509-43-93  

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vendéglátóipari gépek - Mosogatástechnika - Kombigépek - Sütők - Vízlágyítás - Kávégépek - Darálók - Előkészítőgépek - Sütőkemencék - Melegentarók - Önkiszolgáló pultsorok eszközei - Jéggépek - Mérlegek - Szeletelőgépek - Vákuumcsomagás - Hűtéstechnológia - Dagasztók - Elszívás - Bárgépek - Vegyszer és adagolókihelyezés...

A szolgáltatás gyors és precíz végrehajtásához szükségünk lehet a gép típusára illetve a gyártási számára.

Javítási árajánlat készítéséhez bizonyos esetekben helyszíni felmérés szükséges. Helyszíni felméréskor nem minden esetben számolunk fel kiszállási díjat, erről a fenti telefonszámon érdeklődhet.

Csapatunk évtizedek óta foglalkozik vendéglátóipari gépek szervizelésével, karbantartásával. Amennyiben szervizelési szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni, vagy árajánlatot szeretne kérni javítási illetve karbantartási feladat ellátásáról keressen elérhetőségeinken bizalommal. Csapatunk vendéglátóipari gépek alkatrészeinek beszerzésével is foglalkozik.

Ingyenes adagolókihelyezés! Szerződő Partnereinknek díjtalan adagolókihelyezést és szervízszolgálatot biztosítunk amennyiben a nagykonyhai vegyszereket tőlünk veszi. Az adagoló kihelyezésével kapcsolatban kérjen információt elérhetőségeink valamelyikén.

 

 

Tervezés:

 

Vállaljuk konyhatechnológiai tervezési feladatok ellátását sokéves elméleti és gyakorlati tapasztalattal.

 

 

Konyhatechnológiai blog, érdekességek:

 

Electrolux sütők összehasonlítása:

 

 

*****

Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához:

http://www.kormany.hu/download/7/cf/70000/VENDEGLATAS_GHP_2012%2003%2007.pdf#!DocumentBrowse

*****

 

további részleteket "Termékeink - Sütés-főzés" menüjében talál.

*****

e touchline

Ismerkedjen meg az Electrolux gyár Touchline készülékeivel.

http://vendeglatoiparigep.hu/air-o-steam/

*****

Sous Vide technológia:

A Sous Vide (ejtsd: szuvid, magyarul vákuum alatti főzés) egy korszakalkotóan új konyhatechnikai eljárás. Légmentes csomagolás után alacsony de precízen beállított hőmérsékleten több órán keresztül vízfürdőben történik a főzés folyamata. A főzési hőmérséklet és az idő szorosan összefügg. Minél magasabb hőmérsékleten történik a főzés folyamata, annál kevesebb időre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez. Különbség az alacsony és a magas hőmérsékletű főzés között az elkészített étel állagában, tápanyag és vitamintartalmában van.

A technológia során elkészített étel 3 féle lehet: nyers, pasztörizált és sterilizált. Nyers szuvidolás esetén a főzési hőmérséklet nem éri el az 530C-ot, az így készült ételt még főzési-sütési eljárásnak kell követnie. Pasztörizálás során az ételben a különböző baktériumok számát biztonságos szintre csökkentjük illetve megakadályozzuk a további osztódásukat. A tárolás szabályait ebben az esetben is fokozottan be kell tartani! Életképes spórák ebben az esetben is maradhatnak, de ezek különös kockázatot nem jelentenek. Sterilizálás során az összes baktérium és spóra elpusztul.

Sous vide eljárás eszközei: Vákuumfóliázó gép, vízfürdős hőkezelő medence.

 *****

GN - Gastronorm kiosztási méretek:

*****

Főzőüstökről általánosságban:

Főzőüstök esetében 3 féle fűtési mód lehetséges: kis nyomású gőz, elektromos illetve gáz fűtési mód.

Gőzüst esetében a fűtés minden esetben indirekt, elektromos és gázos üst esetében lehet direkt és indirekt. Direkt fűtés esetén az üst falát közvetlenül melegítjük vagy elektromos fűtőbetétekkel vagy gázégőkkel. Direkt fűtés esetén az étel könnyebben leéghet, viszont ezek a készülékek jóval olcsóbbak lehetnek, mint az indirekt lehetőségnél. Indirekt fűtés esetén egy közeget fűtünk, ez melegíti fel az üst falát. Az üst belső és külső fala, köpenye között sótalanított víz van, illetve az ebből származó gőz hevíti az üst falát. Ebben az esetben az étel nehezebb ég le, így a kezelőszemélyzet részéről kevesebb figyelmet igényel. Hátránya a direkt fűtéshez képest magasabb ár.

Ha további kérdése van, keressen minket bizalommal.

*****

Jéggépek - Étjég készítő gépek

Hűtés: Jéggépek esetében 2 féle hűtési mód létezik. vízhűtéses és léghűtéses. Mind a két esetben természetesen azt a hűtési módot értjük, ahogyan a gép saját magát hűti. Léghűtés esetében a jéggép a környezeti levegővel hűti magát, így viszont emelkedik a környezeti hőmérséklet, nagyobb energiafelhasználás realizálódik, ugyanakkor jóval kevesebb vizet használ, mint a vízhűtéses kivitelű. Vízhűtés esetén a jéggép hálózati vízzel hűti magát, melyet utánna lefolyat a csatornába.

Tárolás és kapacitás: A jéggépek kapacitását kg/24h - ban adják meg a gyártók. Ez az egy nap alatt elkészíthető étjég súlyát jelenti. Nagyon fontos a jéggép kapacitása szempontjából a tároló kapacitás. Ez azt a mennyiséget, súlyt jelenti amennyi jég a gép tárolójában elfér. Minél nagyobb a tároló, annál több jegünk van induláskor. Ha a tárolókapacitás eléri a maximumot, azaz a tároló megtelik, a jégkészítés megáll.

A jég olvadása során az olvadékvizet lefolyóban el kell vezetni.

*****

Pacojet - Pacojet 2 - Nemox Frix Air

A Pacojet egy sokszínű konyhatechnológiai újdonság. Használatával akár friss, akár mélyhűtött alapanyagokat tökéletes minőségű habbá pépesíthetünk másodpercek alatt. Pürélevesek, szorbetek, fagylaltok, szószok, habok készíthetőek alkalmazásával, használható kutterként, mixerként illetve tejszínhabverőként.

A molekuláris gasztronómia kiváló kiegészítője.

A svájci Pacojet alternatívája az olcsóbban elérhető olasz Nemox gyár terméke, a Frix Air.